Matevž Lenarčič iznad Atlantskog oceana

Matevž Lenarčič treći puta leti oko svijeta

29. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.025 Pregleda

Matevž Lenarčič, poznati slovenski pilot, koji je u petak 25. ožujka iz Portoroža poletio ultralaganim zrakoplovom Dynamic WT9 na put oko svijeta, za prva četri dana leta uspješno je preletio skoro devet tisuća kilometara.

Lenarčič je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima uspješno preletio Atlantski ocean i zaustavio se u Fort de France Bay na Martiniku te nakon 24-satne stanke nastavio put prema Floridi.

Let preko Atlantskog oceana koji je trajao 18 sati, predstavlja jednu od najduljih i najtežih etapa u okviru misije GreenLight WorldFlight kojom Matevž Lenarčič kani preletjeti preko 40 tisuća kilometara, i pri tome izmjeriti koncentracije crnog ugljika.

Koliko točno će trajati cijelo putovanje najviše ovisi o vremenu a letjelica Dynamic WT9 je do sada je djelovala  besprijekorno.  O detaljima Lenarčičevog poduhvata razgovarali smo u današnjem Športofonu Radio Samobora s njegovim glasnogovornikom Petrom Damjanićem, pa razgovor možete poslušati i on line na našem portalu u rubrici Športofon.

Mapa putovanja Matevža Lenarčiča

Mapa putovanja Matevža Lenarčiča

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.