7,3 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

29. ožujka 2016.
Komentari isključeni
882 Pregleda

Zagrebačka županija uputila je gradovima i općinama na svom području javni poziv za prijavu programa i projekata za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Županija je za te potrebe osigurala 7 milijuna i 300 tisuća kuna nepovratnih sredstava.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca ove godine, odnosno do utroška sredstava, koja su namijenjena zbrinjavanju otpada, vodoopskrbi, prometnoj infrastrukturi i zbrinjavanju otpadnih voda. Sufinanciraju se izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje te adaptacija ili sanacija komunalnih objekata i uređaja.

Maksimalan mogući iznos za pojedini projekt je milijun kuna, a Županija će kod dodjele sredstava voditi računa o razvijenosti pojedinih gradova i općina i ravnomjernom razvoju cijelog područja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.