Panorama band slavi 15. rođendan

23. ožujka 2016.
Komentari isključeni
3.035 Pregleda

Popularni samoborski Panorama band čiji je frontmen poznati bubnjar Jura Kos, u subotu 26. ožujka slavi 15 godina uspješnih svirki. Rođendanski party na koji su pozvani svi bivši i budući mladenci, obožavatelji i prijatelji banda organizira se u zagrebačkom Movie pubu, u Savskoj ulici.

Panorama band je osnovan 2001. godine kao četveročlani muški sastav, a tri godine kasnije je proširen i pomlađen u šesteročlani band, 5 muških svirača i pjevača, te pjevačica. Tijekom godina nastupali su najviše na hrvatskoj sceni i ponešto u inozemstvu. Specijalnost su im svadbe, a kroz proteklih desetljeće i pol,  pod imenom Panorama, odsvirali su ih petstotinjak.

Panorama se poprilično razlikuje od drugih bandova, na pozornici uvijek imaju desetak instrumenata na kojima se izmjenjuju i dočaravaju prirodan zvuk. Glazba koju izvode je raznih žanrova, rock, pop, zabavna, tamburaška, klapska, narodna, starogradska, funk i disco.
Koriste se vrhunskom opremom, razglasom, raznim efektima – rasvjeta, dim i baloni, koji su za mladence potpuno besplatni.

Panorama bend sačinjavaju:

Jura – bubnjevi, tambure, udaraljke, vokal, voditelj,

Goran – saksofon, tambure, bas, akustična gitara, vokal i ton majstor

Damir – gitara, tambure, truba, vokal

Joža – klavijature, vokal, harmonika

Žac – vodeći vokal, bas, akustična gitara

Silvija- vokal i udaraljke

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.