Obrtnička priznanja Branku Rudolfu i Nadi Ilijevskoj

23. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.658 Pregleda

Obrtnička komora Zagreb obilježila je jučer svoj dan prigodnom svečanošću na kojoj su zaslužnim obrtnicima dodijeljena komorska priznanja.

Priznanje Zlatni krug za posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva primili su župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Ovo je priznanje također uručeno Karlu Kralju iz Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina i Ivi Kesedžiću iz Udruženja obrtnika Dugo Selo. Najviše priznanje Obrtničke komore Zagreb, Zlatnu statuu s pisanim priznanjem primio je dugoselski obrtnik Josip Kajba. Priznanje mu je dodijeljeno za značajne poslovne rezultate u prethodnih 5 godina te uspješan razvoj sajamskih manifestacija.

Za dugogodišnji rad u tijelima komorskog sustava i njegov razvoj, Zlatnu plaketu s pisanim priznanjem primili su brojni obrtnici s područja Zagrebačke županije: Ivan Štivičić iz Udruženja obrtnika Dugo Selo, Robert Braje iz UO Jastrebarsko te Zdenko Skledar i Ivan Kunić iz UO Zaprešić.

2 (1024 x 683)

Za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva te njegovoj promidžbi, kao i za sudjelovanju na sajmovima, Zlatna diploma Komore Zagreb dodijeljena je Štefanu Planincu iz UO Zaprešić, Ljubomiru Špinderku iz UO Sveti Ivan Zelina, Branku Rudolfu iz UO Samobor (na slici gore drugi s lijeva) i Stjepanu Vlahovcu iz UO Velika Gorica, dok su Srebrnu diplomu, za doprinos očuvanju i poticanju obrtništva, primili Ranko Kordić i Goran Rački iz UO Jastrebarsko, Marijan Ivaković i Lidija Lovreković iz UO Ivanić-Grada i Nada Ilijevski iz UO Samobor (na slici dolje druga s desna).

3 (1024 x 683)

Mirza Šabić, predsjednik zagrebačke obrtničke komore, uvodno je rekao da situacija u obrtništvu nije laka, ali da pozitivni vjetrovi pušu. -Problema ima, specifični su za pojedine struke. No, jedno je sigurno, možemo ih riješiti samo razgovorima i dogovorom. Na našu sreću imamo partnere s kojima možemo razgovarati – rekao je Šabić. Uz ostalo, zahvalio je Županiji na aktivnostima koje provodi u cilju razvoja obrtništva te rekao da se nada da će nedavno organizirani Obrtnički forum, održan u Samoboru, postati tradicionalni skup obrtnika s čelnicima Županije, gradova i općina. -Snaga je jedino u zajedništvu – poručio je Mirza Šabić. Pozvao je obrtnike da se uključe u projekt zajedničke nabave Artifex, koji članovima Obrtničke komore Zagreb omogućuje posebne pogodnosti prilikom kupnje širokog spektra proizvoda.

Nazočnima se obratio i župan Stjepan Kožić, rekavši da je Županija uvijek bila uz obrtnike, pomagala im, bila im suradnik, a tako će, obećao je, biti i ubuduće. Na prostoru županije trenutno je registrirano 4850 obrtnika. -Pomažem obrtnicima na niz načina, subvencijom kamate poduzetničkih kredita, ali i kroz razne potpore i nepovratne subvencije kao i organizacijom sajmova – rekao je župan, dodavši da je obrtništvo u županiji iznimno važno za razvoj gospodarstva.

Obrtnike su, uz ostale, također pozdravili izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske Andrija Mikulić i pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac.

(www-zagrebacka-zupanija.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.