Biovrtlarenje za zdrav život i prehranu

23. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.029 Pregleda

U okviru Građanskog utorka jučer je u Galeriji Prica predavanje o zdravom uzgoju hrane te o konvencionalnoj poljoprivredi kao jednom od najvećih zagađivača današnjice, održala Silvija Kolak Fodor. Biovrtlarstvom se počela baviti sasvim slučajno, pročitala je nekoliko knjiga o vrtlarstvu i biljkama, te prije 11 godina sama počela saditi povrće i razno bilje u svom vrtu. Pokrenula je i web stranicu, pisala je o biovrtlarstvu za brojne novine, a 2012. godine osnovala je i Udrugu “Biovrt – u skladu s prirodom” koju uspješno vodi do danas. Udrugu je osnovala zbog interesa javnosti, a njezine glavne aktivnosti su promicanje i edukacija o životu u skladu s prirodom, podizanje svijesti o održivom razvoju, promicanje očuvanja biološke raznolikosti te promicanje ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

Silvija Molak Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” bit će sutra, u četvrtak, 24. ožujka od 16 sati gošća naše emisije Kap znanja.

Anja Franić Modrić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.