Sjećanja s dostojanstvom i ponosom

21. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.417 Pregleda

Posebnosti u radu Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedelje i danas su došle na vidjelo na njihovoj redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini održanoj u Samoborskoj kleti. Riječ je o udruzi koja u miru i dostojanstveno iz godine u godinu provodi program aktivnosti koji ih povezuje, a vezan je uz pijetet prema njihovoj djeci koja su domovini u kojoj se danas slobodno živi i radi dala najviše – svoje živote. Svaki ugrađeni život u slobodu i samostalnost Hrvatske neprocjenjiv je, a sjećanja prema herojima Domovinskog rata, koja posebno gaje oni čiju su sinovi poginuli na braniku domovine, u njihovim mislima ne blijede.

Druženja na ovakvim formalnim i neformalnim okupljanjima prilika su i za koju novu riječ utjehe, ali i za taj vječno pritajeni ponos koji izvire iz srca roditelja samoborskih i svetonedeljskih branitelja.

2 (1024 x 768)

-I lani smo za naše poginule branitelje organizirali 10 svetih misa u franjevačkoj crkvi, sudjelovali na memorijalu u čast poginulih branitelja Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a u Kerestincu, organizirali odlazak na prvu crtu bojišnice “Putovima naših sinova” u Karlovac, obilježili sve povijesne datume iz naše nedavne ratne prošlosti kao i državne praznike, prihvatili posjet Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Karlovac, po 24. put obišli Trokut, sudjelovali u ispraćajima branitelja i roditelja umrlih – rekla je na Skupštini, uz izdvajanje još puno drugih aktivnosti – predsjednica Udruge Đurđa Purić.

3 (1024 x 768)

Pri kraju sjednice okupljene roditelje pozdravili su predstavnici gradova Samobora i Svete Nedelje Juro Horvat i Ivica Pavlić i drugi gosti, a Ranka Novosel pročitala pjesmu naše iseljenice Janke Štahan, odnosno Yanke de Samobor, objavljene u Parizu ratnih 90-ih godina. Poželjela je svima i jedno zajedničko pjesničko okupljanje na kojemu bi se čule sve pjesme koje su samoborskim ratnim vitezovima posvetili samoborski pjesnici.

4 (1024 x 768)

Prije Skupštine, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, počast svojim sinovima odali su u Parku Domovinske zahvalnosti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.