Predavanje o permakulturi privuklo brojne Samoborce

2. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.292 Pregleda

Predavanje o permakulturi, održano jučer u maloj dvorani Galerije Prica, a u sklopu Građanskog utorka Pučkog otvorenog učilišta Samobor, privuklo je brojne Samoborce. Od diplomiranih dizajnera permakulture Karmele i Miroslava Kiša mogli su čuti koji su temeljni pojmovi, načela i etika permakulture koja brine o planiranju i održavanju cjelokupnog životnog prostora u skladu s prirodom i prirodnim ciklusima.

kis2 (1) (757 x 568)

Predavači, koji po načelima permakulture žive godinama te u svom vrtu godišnje proizvedu 80% potrebne hrane, sve zainteresirane su upoznali kako se mala proizvodnja hrane u vrtovima može učinkovito i ekološki poboljšati.

Za sve koji se bave ili se tek planiraju baviti vrtlarstvom ovo je bila odlična prilika da saznaju korisne savjete, ali i da kupe kvalitetno sjeme različitih biljaka koje supružnici Kiš sami uzgajaju.

sjeme (757 x 568)

Više o permakulturi govorimo u emisiji “Kap znanja”, u četvrtak, 3. ožujka, od 16 sati. Gost je diplomirani dizajner permakulture Miroslav Kiš.

Web stranica na kojoj možete saznati više o permakulturi je www.permacooltura.net

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.