Zlato za Iana i Tonija

1. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.709 Pregleda

U subotu je na Kantridi u dvorani 3. maj održan 18. Delta cup, tradicionalno natjecanje u karateu koje svake godine okuplja velik broj natjecatelja. Tako je i ove godine nastupilo 625 natjecatelja iz 5 država, Egipta, Slovenije, Italije, BiH i Hrvatske.

Samoborci su sudjelovali samo sa 5 karateka, ali i to je bilo dovoljno da ponovo pokažu svoju kvalitetu. Ian Baždar (na fotografiji dolje) superiorno je osvojio zlatno odličje u kategoriji kadeta preko 70 kilograma. Njegov nastup bio je pun samopuzdanja i zasluženo je slavio i stao na pobjedničko postolje.

IAN BAZDAR (1024 x 576)

Juniori su nastupili u tzv. open kategoriji koja nema ograničenja u kilogramima te su se jako dobro snašli. Najbolji od svih je bio Toni Vuković koji je osvojio zlatnu medalju pobijedivši u finalu klupskog kolegu Doriana Romića (obojica na naslovnoj fotografiji) rezultatom 2:1. Toni je kao pobjednik uz medalju dobio i poklon bon organizatora u vrijednosti od 500 kuna.

Leonard Šogorić je u polufinalu poražen od Tonija, a nakon toga i u borbi za broncu. Igor Katanec Beketić je izgubio odmah na startu, ali samo zahvaljujući sudačkoj pogrešci u zadnjoj sekundi meča.

U sklopu ovog natjecanja Hrvatski karate savez je organizirao polaganje za viša sudačka zvanja. Klupska trenerica Ivana Karamatić uspješno je položila za državnog suca u katama i glavnog županijskog suca u borbama.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.