“Say hello to the world”

1. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.001 Pregleda

U sklopu projekta “Say hello to the world” danas su djeca iz starije odgojne skupine Delfini Dječjeg vrtića Slavuj, objekta u Kerestincu, posjetili gradsku upravu i gradonačelnika Svete Nedelje Dragu Prahina. U Gradsku vijećnicu djeca su stigla u pratnji ravnateljice Vrtća Gordane Supanc, psihologinje Sare Jager te odgojiteljica Ljiljane Udovičić i Jelene Đogić, a uz gradonačelnika dočekali su ih i njegov zamjenik Damir Halužan te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač.

Uzimajući u obzir vrijednosti i ciljeve Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj u ovoj pedagoškoj godini Dječji vrtić Slavuj je sklopio ugovor s FINI zavodom Radeče i uključio se u projekt “Say hello to the world”, međunarodnu inovaciju virtualnog povezivanja vrtića i škola putem mrežne aplikacije “My hello”. Projekt omogućuje povezivanje djece diljem svijeta prema unaprijed pripremljenom programu “Pet prstiju” s ciljem upoznavanja različitih kultura i tradicija, oblikovanja nacionalne i državne svijesti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, prihvaćanja različitosti, prevladavanja predrasuda i stereotipa te komunikacije i izmjene primjera dobre prakse. Djeca iz starije odgojne skupine Delfini, pod mentorstvom psihologinje i odgojiteljica, surađuju s vrtićem Darželis Vyturelis iz Litve te kroz šestomjesečno razdoblje imaju video javljanje za svaku od pet tema projekta: To sam ja, Ja i moja obitelj, Ja i moj vrtić, Ja i moje mjesto i Ja i moja država.

Gradonačelnik Drago Prahin srdačno ih je pozdravio, a djeca su mu postavljala pitanja. Najviše ih je zanimalo što radi gradonačelnik te koliko ima crkvi i policajaca na području grada Svete Nedelje. Djeci je simulirano i to kako Gradsko vijeće donosi odluke na zadano pitanje, a pokušali su odlučiti i koje bi boje trebala biti Mitnica. Druženje je nastavljeno uz osvježenje tijekom kojeg su djeci uručeni licitari i karte biciklističkih staza na području Svete Nedelje.

Gradonačelnik Drago Prahin i pročelnica Biserka Delač dobili su i prigodan poklon – crteže koje su izradila djeca iz starije odgojne skupine Delfini.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.