Samoborski operativci obilježili Međunarodni dan Civilne zaštite

1. ožujka 2016.
Komentari isključeni
784 Pregleda

U samoborskoj Gradskoj vijećnici predstavnici dijela operativnih snaga civilne zaštite obilježili su jutros Međunarodni Dan civilne zaštite. Riječ je o danu koji se obilježava 1. ožujka kao dan koji je 1990. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila Svjetskim danom civilne zaštite u sjećanje na 1972. godinu u kojoj je počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi.

Civilna zaštita u Republici Hrvatskoj ima dugu tradiciju, znatno dužu nego što su to imale druge države na području srednje i jugoistočne Europe.

Grad Samobor kroz procjenu i planove ugroženosti ima predviđene situacije koje su opasne po sigurnost stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša, a zahvaljujući stalnom uvježbavanju i opremanju, operativne snage spremne su odgovoriti na potencijalno opasne situacije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.