U Zadru održani Dani Samobora

29. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.393 Pregleda

Od srijede, 24. veljače, pa do jučer, do nedjelje 28. veljače, Samoborski muzej gostovao je u Zadru s nekoliko svojih programa. Viša kustosica muzeja, etnologinja Lela Ročenović održala je radionicu kraluša te nekoliko radionica Strašnih priča.

U četvrtak, 25. veljače, u Gradskoj loži otvorena je izložba “Dodir nježnosti – umjetnice iz fundusa Samoborskoga muzeja”, koju je samoborska publika vidjela prošle godine u ožujku. Na otvorenju publici se uime domaćina obratila ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš, a uime Samoborskog muzeja njegov ravnatelj Miroslav Milonjić.

Publika (1024 x 765)

Kustosica Gordana Remussini napomenula je da je izložba posvećena ženama, njihovoj unutarnjoj snazi i stvaralaštvu. Raznovrsne teme, koje su izvedene u različitim tehnikama te raspon nastanka djela od 1868. do 2010. godine čine izložbu iznimno zanimljivom.

Izložbu je otvorio župan Zadarske županije Stipe Zrilić, a svi koji posjete Zadar u sljedećih mjesec dana, neka ne propuste prigodu pogledati je. Izložba, naime, ostaje otvorena do 1. travnja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    koliko košta ta prezentacija u Zadru gospodine Beljak

  2. Avatar

    za put niti 2.000 kn ,ali poslije piće ( butelje) po 700 kn. nazdravlje