Proglašeni najbolji mladi samoborski fotografi amateri!

29. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.427 Pregleda

Izložba mladih fotografa amatera “Samobor u objektivu” otvorena je prošle subote u prostoru Autobusnog kolodvora Samobor. Izloženo je 40 najboljih fotografija, odabranih među 105, pristiglih na natječaj kojeg je 5. godinu za redom proveo Klub učenika i studenata grada Samobora.

Natječaj je i ove godine bio podijeljen u dvije kategorije.U kategoriji osnovnoškolaca na temu „Svjetlost Božića“ i „Bijeli Samobor“ natjecalo se 8 kandidata, dok se u kategoriji fotografa od 15 do 30 godina na temu „Samobor u pokretu“ natjecalo 17 fotografa.

Među osnovnoškolcima najbolji su bili Sara Bašić, Suzana Miškec i Katja Šoić, pod vodstvom mentorice, profesorice Nevenke Miklenić, a male talentirane fotografkinje nagrađene su poklon bonom Cinestara, društvenim igrama te prigodnim slatkim paketima.

U kategoriji fotografa u dobi od 15 do 30 godina, najboljom je proglašena fotografija Petre Bašić nazvana „Luna park“, koja je nagrađena voucherom od 1 500 kn. Drugo mjesto i nagradu od 1000, kn osvojila je fotografija Mihaela Hržića, a treće mjesto i nagradu od 500kn fotografija Leonarde Bošnjak. Odlučio je tako tročlani žiri u sastavu: Željko Nemec, Tony Hnojcik i Ivan Bišćan.

Natječaj je održan uz podršku pokrovitelja koji projekte za mlade ovakvog karaktera prate od samih početaka, a to su Grad Samobor i Zagrebačka županija, a ove godine zahvale su upućene i Tiskari Tangir, Idea studiju, Cvjećarnici „Ana“, te Komunalcu Samobor.

Predsjednik KUIS-a, Mario Vlahović, zahvalio je pokroviteljima za podršku u realizaciji ovog projekta, natjecateljima i njihovim mentorima, žiriju te predstavnicima medija, uz riječi osnivačice i voditeljice zavičajne zbirke grada Samobora i višegodišnje članice žirija, gospođe Mire Čebušnik -„Hvala Vam što živite ovaj grad!“

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.