3,2 milijuna kuna za Civilnu zaštitu u Zagrebačkoj županiji

29. veljače 2016.
Komentari isključeni
909 Pregleda

U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je danas s predstavnicima operativnih snaga sustave civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore o dodjeli 3,2 milijuna kuna. Zagrebačka županija financirat će sustav zaštite od požara na svom području s 2,75 milijuna kuna. Od tog iznosa 1,5 milijuna kuna predviđeno je za financiranje osnovne djelatnosti vatrogasne zajednice, 650 tisuća kuna za rad vatrogasnih koordinatora u Centru 112, 500 tisuća kuna za nabavu i opremanje vatrogasnih vozila te 50 tisuća kuna za intervencije po nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika. Također, s 50 tisuća kuna financirat će se zajednička pokazna vježba svih operativnih snaga civilne zaštite Zagrebačke županije koja će se ove godine održati u Općini Bistra.

SAMOBORSKOM HGSS-u 25 TISUĆA KUNA

Osim Ugovora o dodjeli ovih sredstava župan Kožić uručio je predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepanu Ptičeku Odluku o darovanju opreme vrijedne više od 320 tisuća kuna. Sredstva u iznosu od 80 tisuća kuna dodijeljena su Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova. Za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanici Samobor dodijelit će se 25 tisuća kuna, a isti iznos dobit će i stanica Zagreb. Osigurana su i sredstva za sufinanciranje programa obuke potražnih pasa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa i to u iznosu 20 tisuća kuna.

Župan Kožić je čestitao operativnim snagama sustava Civilne zaštite njihov dan te rekao: “Operativne snage sustava Civilne zaštite Zagrebačke županije uživaju visoko poštovanje cjelokupnog društva. To poštovanje niste stekli preko noći, ono je rezultat dugogodišnje požrtvovnosti i profesionalnosti koje nije ostalo nezamijećeno. Hvala vam na svemu što činite za stanovnike Zagrebačke županije, ali i šire.”

Damir Pilčik, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb, podsjetio je na zasluge pripadnika civilne zaštite Zagrebačke županije u Domovinskom ratu. Istaknuo je i kako sustav civilne zaštite kojim koordinira Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije iznimno kvalitetno funkcionira što se pokazalo u 4 poplave koje su posljednjih 5 godina pogodile županiju.

SREDIŠNJA PROSLAVA 1. OŽUJKA U GOSPIĆU

Državna uprava za zaštitu i spašavanje svečano će obilježiti Međunarodni Dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj sutra u dvorani kina Korzo u Gospiću, a svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović te u suorganizaciji Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Tom će prigodom načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, ujedno i zamjenik župana Zagrebačke županije, Rudolf Vujević dobiti zahvalnicu Državne uprave za zaštitu i spašavanje za promicanje sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.