Franjevci pozivaju na molitvu za liječnike i „24 sata za Gospodina“

27. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.173 Pregleda

Dan liječnika u Republici Hrvatskoj slavio se proteklog petka u Franjevačkoj crkvi. Vjernici su molili za sve koji rade u zdravstvu, a u nedjelju, 28. veljače, u Franjevačkoj crkvi pod sv. misom u pola dvanaest, osobito će moliti za sve liječnike u Hrvatskoj i one koji su, zbog različitih razloga otišli raditi u inozemstvo, a posebno za liječnike koji se u našem kraju brinu za bolesne, ali i za naše liječnike Samoborce koji rade u drugim mjestima Hrvatske i u svijetu.

Fra Nikola Vukoja poziva sve liječnike, sve koji rade u zdravstvu, i njihove obitelji da se pridruže u molitvi za liječnike i s liječnicima. Ujedno im franjevci čestitaju njihov dan.

Evo još jedne najave događanja koje će biti u Franjevačkoj crkvi.

„Po želji i odluci pape Franje, u ovoj Godini milosrđa, u petak i subotu, 4. – 5. ožujka 2016., u Franjevačkoj crkvi u Samoboru slavit će se „24 sata za Gospodina“.

“Od 17:30 u petak pa sve do 20:00 sati u subotu imat ćemo klanjanje, različte pobožnosti i euharistijska slavlja. Bit će lijepo da se i mi vjernici iz Samobora i ovoga kraja pridružimo Crkvi po cijelom svijetu koja će to vrijeme provesti u molitvi i zahvaljivanju Bogu na milosrđu i praštanju. Detaljan program imate na oglasnoj ploči ispred Franjevačke crkve (i na našoj stranici)“ – poručuje fra Nikola Vukoja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.