“Nezaustavljivi” Goran Čolak otvara sezonu u Dubaiju

25. veljače 2016.
Komentari isključeni
807 Pregleda

Nova uzbudljiva sezona svjetskoga ronjenja na dah je pred nama – a višestruki svjetski prvak, aktualni rekorder i najuspješniji hrvatski reprezentativac Goran Čolak nalazi se pred novim izazovima karijere!

Već prošloga tjedna novu sezonu najavio je na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Nautika 2016, gdje je kao ambasador projekta Pogled u plavo sudjelovao u akciji prikupljanja sredstava za nabavu kompjuterske opreme za Osnovnu školu Vladimira Nazora u Komletincima u istočnoj Slavoniji.

01 (757 x 545)

A nakon intenzivnih priprema u Zagrebu, novu sportsku sezonu uz višegodišnju podršku Solgara naš “čudesni Hrvat” otvara 3. ožujka na FazzaChampionship for Freedivingu Dubaiju.

Koliko zbog natjecateljskoga prestiža, toliko i zbog izdašnih nagrada ovo natjecanje već godinama privlači svjetsku elitu najboljih ronilaca na dah. A Goran je ne samo njegov redoviti gost – nego i višestruki pobjednik!

Natjecanje se održava na raskošnom bazenu velikoga sportskog centra u Dubaiju, a organizirano je pod pokroviteljstvom šeika Hamdana bin Mohammeda, princa prestolonasljednika Dubaija.

03 (757 x 1143)

Temelji se na arapskoj tradiciji izranjanja bisera koji su se nekad, dok još nije otkrivena nafta, obilato izranjali iz mora Perzijskoga zaljeva. Natjecatelji zaranjaju na dno bazena pokušavajući što duže zadržati dah, a rekord u ovoj neobičnoj i atraktivnoj disciplini iznosi preko 9 minuta – zadržanih u jednome jedinom dahu.

Za našega “čudesnog Hrvata” prošla sezona bila je više nego uspješna! U njoj je Goran najvišim odličjima, ukupnom pobjedom na SP-u na Cipru i zlatnom medaljom na SP-u u Italiji te preuzimanjem svih nacionalnih rekorda započeo prijelaz iz bazenskih disciplina na discipline ronjenja u dubinu.

Na početku nove, vjerujemo jednako uspješne sezone i nastupa na velikim natjecanjima u Finskoj, Grčkoj i Turskoj,poželimo Goranu da što duže zadrži dah.I ponovno nas sve ostavi – bez daha!

GORAN_COLAK_VIZUAL (757 x 757)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.