Krešo Beljak i službeno postao kandidat za predsjednika HSS-a

25. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.774 Pregleda

-Dosta je podjela, izbacivanja i zakulisnih radnji, vrijeme je da svi zajedno skupimo glave i vratimo ugled HSS-u. Samo zajedničkim radom na svim razinama možemo stvoriti političku platformu koja će rezultirati povratkom HSS-a na mjesto koje mu povijesno pripada. Moramo ponovno postati stožerna hrvatska stranka i u pravom smislu tih riječi – poručio je Krešo Beljak, aktualni gradonačelnik Samobora i potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke koji je od danas i formalno kandidat za mjesto predsjednika ove stranke. Službena kampanja za predsjednika HSS-a počela je danas točno u podne, kada je završilo prikupljanje potpisa za kandidacijske liste.

Uz aktualnog samoborskog gradonačelnika na unutarstranačkim izborima kandidirao se i šef zagrebačkog ogranka HSS-a Nenad Matić te aktualni predsjednik stranke i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Beljakova kandidatura logičan je slijed nakon što je zadobio povjerenje u samoborskom HSS-u, a zatim i u Županijskom odboru HSS-a Zagrebačke županije koji ga je i kandidirao za unutarstranačke izbore.

-Siguran sam da Hrvatska treba jaki HSS koji će biti faktor stabilnosti jer ovo je krajnji čas da našu stranku izvučemo iz raznih podjela koje su nastale u posljednje 4 godine. Moramo ponovno aktivirati sve naše članove kako bismo ostvarili odlične rezultate baš kao i prije 16 godina kada smo imali 17 saborskih zastupnika, osam župana, više od 20 gradonačelnika i više od 100 načelnika općina. Želim HSS u kojem će se poštivati glas članova, a prema njihovim stavovima formirati stajalište stranke. Ljudi koji mene podržavaju imaju na umu da kao gradonačelnik u drugom mandatu postižem velik uspjeh i u jednoj urbanoj sredini poput Samobora, što je dokaz da HSS nije samo stranka sela, nego i te kako može biti i stranka grada – izjavio je Krešo Beljak.

Stanje u Hrvatskoj seljačkoj stranci daleko je od idealne, sve je veći broj nezadovoljnih članova, potpora stranci je mala, a u prilog ne idu rezultati na nedavnim parlamentarnim izborima na kojima je HSS osvojio samo dva mjesta u Hrvatskom saboru. -Potrebno je preokrenuti politiku HSS-a u kojoj središnjica odlučuje o svemu, zbog toga smo i tonuli zadnjih godina. Imamo dokazanu snagu na lokalnoj razini, 55 načelnika općina, 6 gradonačelnika i dva župana. Dakle, temelji postoje, no, sada je potrebno raditi na platformi za državnu razinu – dodao je Krešo Beljak i zaključio: Očekujem pobjedu u prvom krugu, pokazali smo u Samoboru i na razini Zagrebačke županije da HSS može biti pobjednička, a ne trgovačka stranka.

Unutarstranački izbori u HSS-u održat će se 19. ožujka, a osim predsjednika stranke birat će se glavni tajnik, 5 potpredsjednika, 5 biranih članova Predsjedništva, 5 regionalnih predsjednika, 30 članova Glavnog odbora, Nadzorni odbor, Časni sud i Statutarno povjerenstvo. Novo vodstvo stranke birat će 789 izaslanika iz čitave Hrvatske.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.