Concept_One ponovo plijeni pažnju stranih medija!

25. veljače 2016.
Komentari isključeni
860 Pregleda

Ljubitelji automobila s nestrpljenjem očekuju sajam automobila Geneva Motor Show koji će se od 3. do 13. ožujka održati u Švicarskoj. Prava atrakcija sajma bit će najbrži električni automobil na svijetu Concept_One tvrtke Rimac Automobili .

O tome su se već raspisali strani mediji, tako Mashable navodi da je super automobil proizveden u Hrvatskoj ne samo brz po Teslinim standardima, već je brz po bilo kojem standardu. Objavu su naslovili s ‘Oprosti. Tesla, najbrži električni automobil napravljen je u… Hrvatskoj?’

Popularni automobil ima 1.088 konjskih snaga koje napaja baterijsko pakiranje od 8.450 ćelija i treba mu svega 2, 6 sekundi za ubrzanje 0 do 100 kilometara po satu, a maksimalna brzina koju može doseći je vrtoglavih 355 na sat.

Concept_One nudi i komfor i kontrolu, a vozač ga može prilagoditi sukladno raspoloženju. Tvrtka Rimac Automobili planira proizvesti samo osam ovakvih automobila. Čini se da ih neće biti teško prodati s obzirom na brojne pohvale i promociju!

http://mashable.com/2016/02/24/worlds-fastest-electric-car/…

Fotografija preuzeta s https://www.facebook.com/mate.rimac

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.