Korejski veleposlanik u Samoboru

24. veljače 2016.
Komentari isključeni
687 Pregleda

Veleposlanik Republike Koreje, Njegova Ekselencija Hyung-Won Suh, u pratnji direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružice Rašperić, proteklog je vikenda posjetio Samobor. I turisti iz ove dalekoistočne zemlje sve češće, za boravka u Zagrebu, posjećuju naš grad.

Uime domaćina, Grada Samobora, dočekao ga je pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Frankić koji je ukratko predstavio povijest i tradiciju samoborskog obrtništva i poduzetništva te kulturne znamenitosti.

Nakon obilaska slikovitog gradskog središta, veleposlanik Hyung-Won Suh obišao je radionicu Kristala Tuk gdje se oduševio ručnim brušenjem kristala i izradom unikatnih predmeta. Nakon toga, posjetio je Obrt Filipec te kušao bermet i muštardu prema obiteljskoj recepturi iz 19. stoljeća. Naravno, kušao je i nadaleko poznate samoborske kremšnite.

U organizaciji obilaska, uz Turističku zajednicu Zagrebačke županije, sudjelovalo je i Hrvatsko-korejski poslovni klub.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.