DVD Samoborki Otok oborio državni rekord

24. veljače 2016.
Komentari isključeni
946 Pregleda

Dobrovoljno vatrogasno društvo Samoborski Otok niže pobjede od 2012. godine, kada su bili drugi na državnom prvenstvu. Prošlog vikenda pobijedili su na drugom Kupu Franje Mikulina u dvorani Osnovne Škole Novo Čiče pokraj Velike Gorice i oborili državni rekord.

-Osvojili smo prvo mjesto u normalnom natjecanju i u Super kupu, a u finalu smo s A ekipom uspjeli oboriti državni rekord u spajanju usisnog voda u vremenu 14,53 sekunde. Držimo državne rekorde u svim disciplinama u kojima se natječemo – ponosno je izjavio Željko Vitko iz DVD-a Samoborski Otok.

Organizator natjecanja, DVD Ribnica, okupio je 57 vatrogasnih A i B muških i ženskih ekipa iz cijele Hrvatske. Tri prvoplasirana u svim kategorijama dobili su pehare, a najboljih osam vremena ušlo je u Super kup, čiji su pobjednici u svakoj kategoriji uz pehare osvojili i poklon bon u vrijednosti 750 kuna.

(Foto: www.kronikevg.com)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.