Marcel Škalec izborio broncu

22. veljače 2016.
Komentari isključeni
861 Pregleda

U talijanskoj Follonici proteklog je vikenda održan svjetski kup u judu na kojem je nastupilo 380 natjecatelja iz 20 zemalja, a među njima i dvoje natjecatelja samoborskog Judo kluba Profectus.

U muškoj kategoriji preko 90 kilograma Marcel Škalec (na slici krajnji desno) osvojio je broncu. Marcel u prvom kolu pobjeđuje austrijskog juniorskog viceprvaka, a sljedeću borbu gubi od prvaka Mađarske i kasnijeg pobjednika turnira. U repasažu Marcel je bio bolji od predstavnika Italije i Poljske, a u borbi za broncu i od prvaka Francuske.

Marcel prvi s desne strane (1024 x 684)

U ženskoj kategoriji preko 70 kilograma nastupila je Helena Vuković kojoj je u repesažu izmaknula brončana medalja. Nakon početne pobjede protiv Francuskinje gubi od talijanske prvakinje, trenutačno treće sa svjetske liste. Helena nastavlja natjecanje u repasažu i pobjedom protiv Nizozemke dolazi do borbe za broncu protiv slovenske prvakinje. Iako je povela i bila dominantna, Helena gubi borbu i osvaja 5. mjesto.

Ovo dvoje kadeta upisalo je tako prve bodove na svjetskoj rang listi u svojoj prvoj pravoj kadetskoj sezoni, a novi će test imati 14. i 15. ožujka na svjetskom kadetskom kupu u Zagrebu.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.