Slavni ruski skladatelji u izvedbi Reinhardta Latzka

21. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.263 Pregleda

Četiri slavna ruska skladatelja, Aleksandr Glasunow, Dmitrij Šostakovič, Sergej Prokofjev i Anton Arenski našla su se na repertoaru sinoćnjeg solističkog koncerta uglednog pedagoga i jednog od vodećih europskih violončelista, profesora Reinhardta Latzka, održanog u Galeriji Prica. Na klaviru ga je pratio profesor Hartmut Schneider. Osebujan zvuk i melodičnost sonata i drugih skladbi očarali su dobrano ispunjenu galerijsku dvoranu.

3 (1024 x 768)

Reinhardt Latzko profesor je na Akademiji za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču. U našem gradu boravit će sve do petka, 26. veljače i održati Masterclass, koji će okupiti studente iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske i Hrvatske. Oni će svoj koncert, malo drugačijeg repertoara, s djelima Bacha, Schuberta, Beethovena i Schumanna, također održati u Galeriji Prica, u petak od 19 sati. Ulaz će biti slobodan.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.