Put do pravilne rezidbe voćki i vinove loze

20. veljače 2016.
Komentari isključeni
815 Pregleda

Kako pravilno obaviti rezidbu stabala voćki i trsova vinove loze jutros je saznalo 40-ak zainteresiranih voćara i vinogradara amatera, odnosno hobista, ali i proizvođača voća koji su se okupili na besplatnoj demonstraciji ove vještine u voćnjaku franjevačkog samostana u Samoboru. Stručne savjete dobili su od iskusnih stručnjaka za voćarstvo i vinogradarstvo Franje Meštrovića i Dragutina Koletića. Oni su odgovarali i na sva njihova pitanja, ne samo u vezi s rezidbom već i prihranom voćki i drugih uzgojnih kultura te sredstvima koja je pritom najbolje koristiti.

2 (1024 x 768)

I ovogodišnju demonstraciju rezidbe organizirao je gradski upravni odjel za gospodarstvo, a jedan od demonstratora bio je i njegov stručni savjetnik Krunoslav Znika.

3 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.