Najnovije

Tinu zlato i bronca, Tomislavu srebro

19. veljače 2016.
Komentari isključeni
850 Pregleda

Jedanaesti po redu Zemplen kup održan je proteklog vikenda u mađarskom gradu Satoraljaujhelyju nedaleko granice sa Slovačkom, u organizaciji mađarskog ogranka IKO Matsushima organizacije. Na tradicionalno jakom turniru nastupilo je više od 200 natjecatelja iz 30-ak mađarskih klubova iz različitih kyokushin organizacija, a Hrvatski kyokushinkai savez na ovom su natjecanju predstavljali Tomislav Božić i Tin Janko Stanić iz samoborskog Fortisa.

Tomislav je osvojio srebro u teškoj kategoriji mlađih juniora, a nastupio je i u katama, dok je Tin osvojio zlato u katama i broncu u borbama u srednjoj kategoriji starijih juniora. U svojstvu trenera naših natjecatelja bio je sensei Tomo Fabekovec, dok je sensei Vladimir Sekelj iz svetonedeljske Domenice bio u sastavu sudaca turnira.

KKK DOMENICA NAJAVLJUJE 13. KUP DOMENICE

KKK Domenica najavljuje i međunarodni kyokushin karate turnir, 13. kup Domenice, koji će se održati 12. ožujka u Svetoj Nedelji u novoj školskoj sportskoj dvorani. Turnir se održava pod generalnim pokroviteljstvom Zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića, a pod okriljem Hrvatskog kyokushinkai saveza. Pokrovitelji turnira su Grad Sveta Nedelja, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportska zajednica grada Sveta Nedelja te Turističke zajednice Zagrebačke županije i Svete Nedelje.

Na nastup su pozvani svi karataši oba spola, od uzrasta djece do odraslih bez obzira na stil, savez, organizaciju ili, pak, zemlju iz koje dolaze, a natjecanje će se odvijati u dvije discipline: zadane forme (kate) i borba (kumite) s punim kontaktom uz zaštitnu opremu za djecu i bez zaštitne opreme za odrasle. Dosad, za 13. kup Domenice, najave nastupa stigle su iz 12 zemalja (Francuske, Italije, Austrije, Slovenije, Švicarske, Mađarske, Poljske, Ukrajine, Makedonije, Crna Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine), a prijave su otvorene do 5. ožujka.

Turnir počinje u 10 sati svečanim mimohodom svih natjecatelja te službenim otvorenjem župana Stjepana Kožića, nakon čega slijedi natjecanje u katama, a poslije 13 sati i natjecanje u borbama. Ulaz na turnir je slobodan.

Vladimir Sekelj

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.