Samoborski speleolozi obilježili 15 godina rada

17. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.617 Pregleda

Speleološki klub Samobor jučer je u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor obilježio 15 godina uspješnog rada. Članovi kluba tom su prilikom riječju i slikom brojnim gostima i prijateljima kluba prezentirali što su sve radili u proteklom razdoblju.

speleo3 (2)

Organizirali su 13 škola speleologije kroz koje se obučilo preko 95 budućih spelologa, održali su niz ekspedicija u Hrvatskoj i inozemstvu, napravili su više elaborata o spelološkim objektima, a koji su dobra podloga za daljnja istraživanja te se koriste kao planovi spašavanja. Vrše i monitoring nad speleološkim objektima u Zagrebačkoj županiji, a temeljem Katastra takvih objekata kojeg su izradili u suradnji sa Javnom ustanovom Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Surađuju i s nizom drugih institucija koje se bave zaštitom prirode, ali i spašavanjem ljudi. Važan segment njihovog djelovanja je i zaštita prirode pa su sudjelovali i u velikoj eko akciji čišćenja područja Medjame s kojeg je očišćeno oko 1200 kubika raznog otpada.

U planu je izrada monografije o radu kluba, a mnogima koji su u proteklom razdoblju pridonijeli njihovom djelovanju predsjednik kluba, profesor geografije i povijesti Nenad Buzjak, uručio je zahvalnice – Gradu Samoboru, Javnoj ustanovi Zeleni prsten, Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanici Samobor te brojnim speleološkim klubovima.

speleo3 (1)

Više o radu Speleološkog kluba Samobor poslušajte u Epicentru, u četvrtak, 18. veljače, od 17:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.