Zrinka Pezer uvjerljivo do dva zlata

15. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.051 Pregleda

U Velenju je jučer održan 11. Pokal Nestla Žganka, turnir koji je okupio 540 natjecatelja iz 5 država (Slovenije, BIH, Hrvatske, Austrije i Italije) i koji je samoborskim karatašima poslužio kao prva provjera forme pred dolazeće prvenstvo Hrvatske koje će se održati u ožujku.

4 zlatna zrinka i srebrna silvija (1024 x 1183)

Zlatna Zrinka i srebrna Silvija

Najbolja je bila Zrinka Pezer koja je osvojila dva zlata, jedno u kategoriji seniorki do 55 kg, a drugo u open kategoriji. Zrinka je u Velenju pokazala svoj visoki potencijal. Silvija Buzaljko je također bila odlična osvojivši dva srebrna odličja, u kategoriji seniorki do 68kg i u open kategoriji gdje je u finalu poražena od klupske kolegice Zrinke.

Ipak, najbolji i najdominatniji nastup je imao Dario Szel koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih kadeta do 40kg. Dario je bio jako uvjerljiv i atraktivan u 3 kvalifikacijske borbe da bi u finalu rezultatom 9:1 pobijedio protivnika za 30-ak sekundi borbe.
Odlični su bili i Domagoj Žaja kod mlađih kadeta do 48 kg te Petar Jednar u konkurenciji mlađih kadeta preko 55 kg, koji su posustali tek u finalu svojih kategorija.

Magdalena Šuflaj među mlađim kadetkinjama do 50 kg, Dražen Šarić kod mlađih kadeta do 48kg i Dino Šimunec u konkurenciji mlađih kadeta do 45kg, također su prikazali odličan karate, ali ovaj put su naišli na bolje i raspoloženije protivnike pa su kroz repasažne borbe došli do brončanih odličja.

Paula Šogorić jedina nije uspjela doći do medalje. Poražena je u borbi za broncu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.