Valentinovsko proštenje na Gradišću

15. veljače 2016.
Komentari isključeni
897 Pregleda

Valentinovsko proštenje održano je jučer na Gradišću. Proštenjarska misa služena je u kapeli sv. Filipa i Jakoba na Gradišću. U toj drevnoj kapeli nalazi se stari oltar svetog Valentina pa se vjernici okupljaju na sam dan proslave sveca i u osmini toga blagdana. Tako je bilo i ove godine.

gradisce2 (757 x 568)

Na blagdan svetog Valentina, okupio se veći broj domaćih stanovnika, hodočasnika, izletnika i planinara oko oltara Sveca koji je u novije vrijeme sve popularniji, jer se uz njega veže Dan zaljubljenih. Misu je predvodio velečasni Dumbović, umirovljeni svećenik, uz asistenciju đakona Marka Čolaka. Dumbović je izrekao propovijed, istaknuvši potrebu življenja djela milosrđa u svakodnevnom vjerničkom životu.

gradisce3 (757 x 1009)

Nakon mise prikupljao se dar za dvije obitelji u potrebi te se je mogao nabaviti gvirc i medenjaci od samoborskih medičara.

Radovan Librić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.