U Labinu svi do medalje

15. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.036 Pregleda

Judaši Judo kluba Samobor nastupili su u subotu na 31. izdanju međunarodnog turnira u Labinu sa 100-postotnim učinkom. Svih šestero osvojilo je medalje, od kojih i jednu dvostruku, ukupno 7 medalja, 5 zlatnih te po jednu srebrnu i brončanu. Turnir je okupio 285 judaša iz 21 kluba.

U konkurenciji do 10 godina, Marat Kos je u kategoriji do 46 kg između 3 natjecatelja bio najbolji nakon premoćne pobjede nad domaćim predstavnikom i natjecateljem iz Italije. Sara Šančić je u konkurenciji 12-godišnjakinja do 52 kg također ovaj turnir završila na najvišem postolju s dvije uvjerljive pobjede. Između 7 natjecatelja do 14 godina Stjepan Bolšec je u kategoriji do 46 kg u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je kvalitetnom borbom izborio finale u kojemu pobjeđuje i osvaja 1. mjesto.

Srebro je pripalo Borni Ergoviću u konkureniji 4 16-godišnja natjecatelja do 50 kg gdje se Borna borio sistemom svaki sa svakim. Tin Oršić se kod 14-godišnjaka između 9 natjecatelja do 60 kg domogao brončane medalje.

2 (1024 x 577)

Josip Šančić se natjecao u seniorima i veteranima i pobrao dvije zlatne medalje. Među seniorima bio je u konkurenciji 7 natjecatelja, a kod veterana među trojicom, pokazavši u obje konkurenciji svu raznovrsnost svog znanja i vještine u zahvatima i taktici.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.