Hvalevrijedna akcija povodom Valentinova u školi Farkaševac

15. veljače 2016.
Komentari isključeni
827 Pregleda

Na inicijativu učiteljica iz područne škole Farkaševac Maje Mataušić Hrkać i Natalije Eklić povodom Valentinova provedena je hvalevrijedna akcija “Valentinovsko obiteljsko fotografiranje” tijekom koje se prikupljao novac za odlazak učenika četvrtih razreda na maturalac.

Veliko obiteljsko fotografiranje održano je proteklog petka u 17 sati u Područnoj školi Osnovne škole Bogumila Tonija u Farkaševcu. Malo dobre volje, foto-aparat i za tu prigodu izrađena simpatična kulisa bili su pun pogodak jer se na fotkanje čekalo u redu. Kombinacije su bile različite: mame i djeca, braća i sestre, razredni prijatelji, bake i djedovi, cijele obitelji… Svi su veselo pozorali ispred “ljubavne” pozadine.

Ova je akcija još jedna u nizu volonterskih i humanitarnih akcija učitelja te škole. Valentinovsko fotografiranje je bilo besplatno, tko je htio mogao je ostaviti malu donaciju za izradu fotografija. No, očito je ovakav način rada i zalaganja za dobrobit učenika i zajednice prepoznat, pa se u samo nekoliko sati prikupilo više od 1000 kuna.

Novac će roditeljima četvrtaša dobro doći da pokriju troškove putovanja o kojem sanja svaki osnovnoškolac. Hvalevrijedna inicijativa dokaz je da u kreiranju boljeg svijeta treba krenuti od sebe ili, kako je rekao Mahatma Gandhi”Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!” – poručuju učiteljice, inicijtorice akcije Maja Mataušić Hrkać i Natalija Eklić.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.