Najnovije

Proglašeni najbolji sportaši u protekloj godini!

13. veljače 2016.
Komentari isključeni
2.091 Pregleda

Sinoć su na svečanosti u sportskoj dvorani Samobor proglašeni najbolji sportaši našeg grada u protekloj godini. Titula najbolje sportašice po peti je put pripala karatistici Ani Lenard iz Karate kluba Samobor, koja je dobila i posebno priznanje za značajna sportska dostignuća u protekloj godini.

sportasi7 (757 x 568)

Titulu najboljeg sportaša ponovo je obranio biciklist Filip Turk, član Brdsko biciklističkog kluba Šimšmiš.

sportasi4 (757 x 568)

Najbolja ekipa su sportašice Orijentacijskog kluba Japetić, a najbolja momčad je drugu godinu za redom Rukometni klub Rudar.

sportasi9 (757 x 568)

Najbolji sportaš s invaliditetom ponovno je stolnotenisač Pavao Jozić, a najbolji sportski trener je treću godinu za redom Davor Mrzak iz Karate kluba Samobor.

Najbolji sportaš veteran je Josip Šančić iz Judo kluba Samobor, a nagrada za proslavu jubileja dodijeljena je Nogometnom klubu Samobor koji je prošle godine obilježio 90 godina rada i djelovanja.

Najperspektivnija športašica Grada Samobora je Larisa Bošnjak, članica BBK Šišmiš , a najperspektivniji sportaš Fabijan Kušić iz Rukometnog kluba Rudar .

U kategoriji učeničkog sporta priznanja su primili Anja Skendrović, kao najuspješnija učenica i Moran Čerkez, najuspješniji učenik, oboje su iz Školskog športskog društva “Bogumilac”.

Izbor najboljih u sportu Grada Samobora u protekloj godini održan je 21. put u organizaciji Samoborskog sportskog saveza.

Najbolje sportaše u 2015. godini izabrao je žiri sastavljen od članova Izvršnog odbora Samoborskog športskog saveza, poznatih sportaša i predstavnika medija.

U ime Samoboskog športskog saveza, potpredsjednik Davor Cipek čestitao je sportašima, istaknuvši kako je izbor proveden transparentno te da je temeljno načelo kojeg su se držali bilo izvrsnost, uspješnost i rezultati. Zahvalio je Gradu Samboru na financijskoj pomoći, Hrvatskom olimpijskom odboru za lokalni sport i Zagrebačkoj županiji.

U ime nagrađenih sportaša Gradu Samoboru, Samoborskom športskom savezu i Sportskom savezu Zagrebačke županije zahvalio je Filip Turk. Istaknuo je kako oni ulažu u sport, podupiru samoborske sportašice i sportaše, ulažu u rad klubova i infrastrukturu, podupiru niz sportskih manifestacija. Zahvalio je i klubovim i trenerima te roditeljima koji su uvijek uz sportaše bilo gubili ili pobjeđivali. Čestitao je svim sportašicama i sportašima na svim ostvarenim uspjesima i poželio da im ova godina bude još uspješnija bez ozljeda. Na kraju je Filip Turk poučio ” Uspjeh nije ono što imate, uspjeh je ono što vi jeste!

sportsi6 (757 x 568)

Svim sportašima čestitao je i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. “Ponosan sam što sam večeras ovdje, što je ova dodjela iz godine u godinu sve bolja, ovo je doista lijepo, na ponos samoborskog sporta i Grada, stoga čestitam i zahvaljujem na tome organizatorima prirede. Čestitam svim sportašicama i sportašima koji su nagrađeni, ali i nominiranima te obećavam da će Grad i dalje podupirati samoborski sport. Vi samo marljivo radite i postižite dobre rezultate” – poručio je gradonačelnik Beljak.

Proglašenju najboljih prisustvovali su brojni sportaši, njihovi roditelji, prijatelji, predstavnici Zagrebačke županije, potpredsjednik skupštine Zagrebačke županije Marijo Vlahović, pročelnik odjela za društvene djelatnosti Zagrebačke županije gospodina Vjeran Štublin, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač, potpredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Dugo Selo Branko Deronja, predsjdnik Zajednice športskih udruga Grada Jastrebarsko Domagoj Šlat, tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun te brojni drugi gosti i prijatelji sporta.

Svečanost su svojim nastupima obogatili Plesna skupina Balans, kvartet saksofonisti Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor pod stručnim vodstvom profesora Tomislava Žužeka: Jan Tominić , Lovro Pajić, Tomo Štrbac, Damjan Ivetta i Anton Pavić te Plesni klub Point.

Čestitamo svim sportašima! Opširnije o njima govorimo u Športofonu u utorak, 16. veljače, od 18 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.