Novosti na pedijatrijskom odjelu DZ Samobor

9. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.116 Pregleda

Čekaonice na pedijatrijskom odjelu u samoborskom Domu zdravlja su osvježene novim bojama i namještajem, a nabavljena su i nova previjališta, koja su sad puno primjerenija i praktičnija.

Uređenje čekaonica potaknuo je Koordinacijski odjel Grada Samobora za provođenje akcije “Grad prijatelj djece”, a koji ovim putem zahvaljuju Zagrebačkoj županiji i Domu zdravlja Zagrebačke županije koji su prepoznali tu inicijativu i uložili sredstva u potrebne radove.

Preko 95% djece do 7 godina s područja Samobora i Svete Nedelje obuhvaćeno je pedijatrijskom skrbi, što znači kompletnom brigom o zdravlju djece, kako kurativnom tako i preventivnom.

Pedijatrijski odjel ima jako dobre pokazatelje kvalitete rada, a perinatalna i dojenačka smrtnost su prema podacima Hrvatskog zavod za javno zdravstvo daleko ispod prosjeka za Hrvatsku. Uređenje čekaonica, u kojoj djeca s roditeljima čekaju i po nekoliko sati, primjerice u vrijeme epidemija, gripe i drugih respiratornih bolesti osobito u zimskom periodu, važno je za ostvarivanje ciljeva Akcije – stvaranje još boljih uvjeta za djecu i njihove roditelje, kao i za pedijatre koji su odgovorni za njihov zdrav razvoj.

U planu je i da se u čekaonice postave različiti plakati, info ploče i letci, kako bi roditelji i djeca bili upoznati sa svim dječjim događanjima u našem gradu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.