Zlatna Helena Vuković

8. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.058 Pregleda

Između 196 natjecatelja u Solinu na kadetskom prvenstvu Hrvatske Judo klub Profectus Samobor nastupio je sa 7 natjecatelja i osvojio 5 medalja i naslov ekipnih kadetskih viceprvakinja države.

Kadetska prvakinja Hrvatske postala je Helena Vuković u kategoriji preko 70 kilograma gdje je pokazala svoju raznovrsnost i sve protivnice pobijedila ipponom, ali različitim načinima.

Lorena Štengl je u kategoriji do 70 kilograma u prvom kolu bila slobodna, a u drugom gubi od kasnije prvakinje iz Župe dubrovačke. U repasažu Lorena pobjeđuje protivnice iz Vinkovaca i Župe te dolazi do 3. mjesta i brončane medalje.

Broncu osvaja i Lucija Šinkovec do 63 kilograma, pobjedama nas natjecateljicama iz Osijeka i Makarske i uz poraz od Zagrepčanke Babić, nakon čega u repasažu protiv Kokorić stiže do trećeg mjesta.

Marija Lindić je nastupila u kategoriji do 48 kilograma i nakon početne pobjede nailazi na kasniju prvakinju iz zagrebačke Pande. Nakon tijesne i napete borbe, Marija gubi, ali u repasažu dolazi do 3. mjesta i brončane medalje.

Brončanu medalju osvojio je i Marcel Škalec u kategoriji preko 90 kilograma, koji je među prvima izašao na borilište i odmah se vidjelo da ga ždrijeb nije mazio jer je bio u istoj skupini s petnaestim sa svjetske liste, hrvatskim prvakom iz zagrebačke Mladosti, Filipom Miljevićem. Nakon početne pobjede, Marcel u polufinalu gubi od Filipa i u repasažnoj borbi osvaja brončanu medalju.

Bez medalje su ostali Mia Prelec i Marko Škrapec.

S najviše ženskih medalja od svih hrvatskih klubova, Judo klub Profectus Samobor se iznova dokazao kao jedan od predvodnika ženskog hrvatskog juda. Međutim, s jednim zlatom i s trima broncama, u bodovnom smislu, s dva boda zaostatka iza zagrebačke Pande, ženska ekipa Judo kluba Profectus Samobor osvojila je naslov ekipnih viceprvakinja Hrvatske.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.