Strmečkim migrantima prva nagrada

8. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.336 Pregleda

Uz šest mjesnih odbora, kuburaše, trbušne plesačice, Vida Baloga, pojedinačne maske i nezaboravan koncert Željka Bebeka i benda na prepunom svetonedeljskom Trgu Ante Starčevića protekao je u subotu poslijepodnevni dio program 20. Svetonedeljskog fašnika. Održan je pod voditeljskom palicom Darka Janeša i Majka, a započeo je već tradicionalno pucnjevima iz kubura svetonedeljskih Gromovnika.

2 (1024 x 684)

U konkurenciji mjesnih odbora najviše bodova osvojio je Strmec s temom “Migranti u Svetoj Nedelji”, drugo mjesto pripalo je Mjesnom odboru Sveta Nedelja s temom “Pogrebno poduzeće smeh.com”, a trećeplasirani je bio Jagnjić Dol s temom “Planinari”. Još su nastupili i četvrto Brezje, peti Novaki i šesto Bestovje.

8 (1024 x 684)

Natjecale su se i pojedinačne maske koje su osvojile vrijedne bogate nagrade sponzora, a najboljima su proglašene: Izbjeglica Aiša i čapla, Doktor Franjo Tuđman, Star wars, Muzički klaun, OPG Strmec i Gandalf.

5 (1024 x 684)

Gost večeri na ovogodišnjem Svetonedeljskomfašniku bio je poznati stand up komičar Vid Balog, na pozornici su se atraktivnim koreografijama predstavile Svetonedeljske mažoretkinje i trbušne plesačice Škole orijentalnog plesa Shimmy iz Samobora.

13 (1024 x 683)

Prijepodnevni dio pripao je djeci, a ove se godine maskiralo oko 600 mališana, koje je na pozornicu pozivao stalni voditelj Dječjeg fašnika u Svetoj Nedelji, glumac Kristijan Ugrina Kiki. Dječji vrtić Slavuj nastupio je sa 7 maskiranih skupina, Dječji vrtić Linigra na fašničku je pozornicu doveo vesele Kuhare i Grožđe, a Dječji vrtić Osmijeh predstavio se s veselim Pčelicama i Leptirićima. Bili su tu i dječji zborovi Strmečki mališani, Pikići i Samoborček, a izveden je i plesni show program maskiranih članica Plesnog kluba Balans. Od školaraca ukupno 9 razreda matične i svih područnih škola šarolikim kostimima i kreativnim temama predstavilo se na svetonedeljskoj fašničkoj pozornici.

11 (1024 x 684)

Za kraj fašničkih spelancija u Svetoj Nedelji uz besplatno kuhano vino i grah, koncertnim nastupom legendarnog Željka Bebeka, nakon više od 2 sata glazbenog programa stavljena je točka na “i” ovogodišnjeg fašnika u Svetoj Nedelji čiji je organizator bila Turistička zajednica grada Svete Nedelje, a pokrovitelji Grad Sveta Nedelja i Komunalno poduzeće Svenkom.

Foto: Foto klub Klik

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.