Molitve pred špiljom Gospe Lurdske

8. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.937 Pregleda

Iza Samoborskog muzeja na Šetalištu dr. Franje Tuđmana nalazi se špilja u kojoj je kip Majke Božje. Uređena je u prirodnom udubljenju u stijeni koje je nekada bilo zdenac. Po uzoru na špilju Majke Božje Lurdske, 2006. godine postavljen je kip Isusove majke kojega je izradio akademski kipar Petar Ujević na inicijativu tadašnjega gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca. Prolaznici tako mogu uvijek osjetiti Marijinu blizinu i poruku koju je 1858. godine u Lourdesu prenijela Bernardici: „Ja sam Bezgrešno začeće“.

Marija nas je tijekom ukazanja te godine sve pozvala da posebno molimo za griješnike, kao i u brojnim drugim ukazanjima u svijetu za koja je katolička Crkva zaključila da je opravdano vjerovati u stvarnost ukazanja. U Fatimi je Gospa poručila da nema niti jednog problema u svijetu koji molitva krunice ne bi mogla riješiti. Ponukani tom porukom i vjerom u bezgranično Božje milosrđe, molimo često Marijin zagovor jer je ona naša najvjernija odvjetnica i zagovornica.

Špilju su obnovili i uredili na čast Majci Božjoj članovi Schönstattske obitelji u Samoboru, Marijine legije u Samoboru i Molitvene zajednice tvrtke Komunalac uz potporu samoborskog župnika Davora Štuljana i Grada Samobora.

Prije ovotjednog blagdana Gospe Lurdske, u četvrtak, 11. veljače, ove molitvene zajednice organiziraju trodnevnu pripravu molitvom krunice koja će se održati ispred špilje Majke Božje od danas, pa do srijede. Danas u 17 sati bit će posebna nakana molitve za obraćenje grešnika. Sutra u 16 sati molit će se posebna nakana za bolesne i nemoćne, a u srijedu od 17 sati posebna nakana za duše u čistilištu, a napose za one za koje nitko ne moli.

Nakon molitve odlazi se u župnu crkvu na misu.

Violeta Gjurkin

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.