Osnovnoškolci pokazali da mašta može svašta!

7. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.408 Pregleda

Današnji program 190. Samoborskog fašnika pjesmom su otvorili mališani iz Dječjeg zbora Smješak. Na fašniku nastupaju već dugih 15 godina, a ovaj su se put maskirali u ljubav!

fasnik os 1 (757 x 568)

Što sve može dječja mašta pokazali su na fašničkoj pozornici i samoborski osnovnoškolci!

Rudari su se maskirali u vilenjake Bergmane, čak 10 maskiranih grupa u Slobodnu fašničku republiku stiglo je iz Osnovne škole Samobor. Oni su na pozornici pokazali pravo malo životinjsko carstvo i to zaštićenih životinja, od supova, roda, šišmiša, risova i svih ostalih, osnovnoškolci iz Osnovne škole Mihaela Šiloboda na pozornci su utjelovili ptičji dom, u koji su se htjele smjestiti i sovice, školarci iz Bregane iz škole Milana Langa predstavili su se preko 9 maskiranih skupina, od “Lutaka na koncu” preko Shakespeara do “Labuđeg jezera”, Crvenkapice i ostaih poznatih likova iz dječjih priča i filmova. Iz Osnovne škole Bogumila Tonija predstavilo se 7 maskiranih grupa. Oni su bili orkestar koji je svirao na rođendanskoj zabavi povodom 190. rođendana fašnika.

fasnik os 2 (757 x 568)

Trg fašničkih velikana bio je pun, pa su sva djeca dobila i gromoglasan pljesak za svoj nastup i maske za što su se pripremali tjednima. To je najvažnije da su svi zadovoljni i da se raduju idućem fašniku! Svaka pohvala svim mališanima i njihovim učiteljicama za sve što su pokazali!

fasnik os3 (757 x 568) (757 x 568)

U tijeku je ležerno popodne u Slobodnoj fašničkoj republici! Nastupila je Kim Verson, predstavile su se gostujuće maskirane skupine, a od 15 sati na pozornicu kreću mjesni odbori. Dakle, bedastoće se frcati sa svih strana! Predstavit će se Mjesni odbor Podvrh, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Konščica, Mjesni odbor Gradna i Gradska četvrt Giznik Anindol. Svakako dođite na Trg vidjeti što su pripremili, a poslije im se pridružite u njihovom taborima na Etnocestu na novom trgu kod pošte!

Nakon što se mjesni odbori predstave nastupit će na Trgu fašničkih velikana Tamburaški sastav “Od sumraka do zore”, a potom sljedi završni izbor pojedinačnih i grupnih maski. Najbolje ulaze u finale 9. veljače. Nagrade su bogate pa svakako sudjelujte! Večeras u Fašničkom šatoru nastupaju Bend 4 za 5 i Lotus bend, a kafići rade do 2 sata iza ponoći. Tko želi, sigurno će se i večeras odlično zabaviti u Slobodnoj fašničkoj republici!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.