Prebrojavanje divljači na području ornitološkog rezeravata Sava – Strmec

5. veljače 2016.
Komentari isključeni
698 Pregleda

Lovačko društvo „Jastreb“, ove će nedjelje 7. veljače, vršiti prebrojavanje divljači na području Posebnog ornitološkog rezervata „Sava – Strmec“. Isti dan će lovačko društvo provoditi redovne aktivnosti u skladu s njihovom Lovno gospodarskom osnovom za zajedničko otvoreno lovište broj I/109 ”Sveonedeljsko- samoborsko polje”.

Izložba- umanjena (757 x 505)

Prema rezultatima prebrojavanja divljači utvrdit će se točan broj, vrste i njihovo stanje što je nužan temelj za pokretanje daljnjih aktivnosti i sprječavanja predatora primijećenih na tom području (lisica i čagalj).

Područje Posebnog ornitološkog rezervata Strmec-Sava proteže se na 287 ha a proglašeno je 1971. godine. To je jedinstveno stanište brojnih vrsta ptica, obraslo šumom vrba, topola, johe i gustom niskom vegetacijom, protkano rukavcima, brojnim kanalima i kanalićima, pješčanim i šljunčanim nanosima te močvarnim livadama.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.