Nastavljaju se fašničke spelancije!!!

4. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.069 Pregleda

Pred nama je još jedan fašnički vikend. Program počinje u petak, 5. veljače, od 19 sati kada će se na središnjoj fašničkoj pozornci na Trgu fašničkih velikana predstaviti gostujuće maskirane grupe iz Hrvatske i Slovenije.

Potom u 19 sati i 30 minuta sljedi izbor pojedinačnih i grupnih maski. Najbolje ulaze u finalni izbor koji će biti zadnjeg dana Fašnika, u utorak 9. veljače, a fond nagrada vrijedan je 30 tisuća kuna.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Crvena jabuka od 20 sati, a u fašničkom šatoru grupe Vigor i Black and White.

Fašničke spelancija nastavljaju se i u brojnim samoborskim kafićima koji organiziraju fašničke partyje uz nastupe benova, a rade sve do 4 sata iza ponoći.

12645021_10153385882590095_1439332139697683455_n (757 x 426)

Nagradni natječaji

Osim u izboru pojedinačnih i grupnih maski sudjelovati možete i u nagradnom natječaju Hrvatske pošte koja traga za najrazglednicom Dječjeg fašnika. Sudjelovanje je moguće putem mobilne aplikacije e-postcard koja se besplatno preuzima s web adrese: www.epostcard.hr. Potrebno je dakle na Dječjem fašniku, koji se ponovo održava, u dane vuikenda, pronaći atraktivan kadar, fotografirati ga i kreirati atraktivnu razglednicu. Šalje se na adresu Turističke zajednice Grada Samobora uz napomenu Za nagradni natječaj “Naj razglednica Dječjeg fašnika”, a prva nagrada je tablet. Po prvi put na Samoborskom fašniku nagrađuju se i najbolje maskirani kućni ljubimci. Fotografiju svojih maskiranih kućnih ljubimaca potrebno je poslati na press@tz-samobor.hr ili je postaviti na zid Facebook profila Samoborskog fašnika, kako bi se došlo do vikend nagrada ZOO VILI SHOPA.

Posebna regulacija prometa

Zbog fašničkih spelancija na snazi će ponovo biti posebna regulacija prometa. Kleščićeva ulica za sav će promet u petak, 5. veljače, biti zatvorena već od 10 sati pa sve do 23 sata, a Trg kralja Tomislava i okolne ulice od 17 do 23 sata. Prometovanje će, dakle biti zabranjeno Livadićevom ulicom, Šmidhenovom, od Trga kralja Tomislava do Obrtničke ulice , Perkovčevom od Trga do raskrižja s Langovom, Ulica sv. Ane od Trga do Ulice Franza Liszta , Jurjevska ulica i Milakovićeva ulica. I u dane vikenda bit će na snazi posebna regulacija prometa.

Besplatno parkiranje
Dobra vijest za sve građane i posjetitelje Slobodne fašničke republike je da se parkiranje u petak naplaćuje samo do 15 sati, a u subotu je čitav dan besplatno, osim na Sajmištu.

“Tvoje žice zvuče poznato”
Glazbena škola Ferdo Livadić večeras priređuje svoj tradicionalni fašnički koncert koji će se od 19 sati i 30 minuta održati u petak, 5. veljače, u dvorani Glazbene škole. Nastupaju učenici i profesori, a za temu fašničkog koncerta odabrali su naziv jedne poznate televizijske emisije koji su prilagodili svom programu. On glasi: “Tvoje žice zvuče poznato”.

14. Fašnik WINTER MOTO PARTY
Tradiconalni 14. Fašnik WINTER MOTO PARTY u subotu, 6. veljače, u bivšem restoranu u Bregani priprema Moto Klub “Fugitives” . Svirat će Puls Rock band, a bit će održan i izbor najbolje maske. Nagrade su atraktivne, a ulaz na party je besplatan.

legici (757 x 568)

Legići radionica
Tijekom fašničkih dana u organizaciji Kluba Kockice, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor, na Trgu Matice hrvatske, otvorena je Legići igraonica. Djeca i njihovi roditelji dobrodošli su uživati u “legićima” u četvrtak i petak od 17 do 20 sati, a u dane vikenda, od 10 do 17 sati.

Otkazani Metloboj i Krafling
Samoborska fašnička vlast morala je zbog više sile otkazati Metloboj i Krafling koji su se ovog vikenda trebali održati na samoborskom klizalištu. Zima je zakazala, minusi nisu na vidiku pa se ovogodišnje igre na ledu ne mogu odigrati. Zato trenirajte za sljedeću godinu.

SUBOTA – PROGRAM

2 (1024 x 768)

Cjelodnevni program u subotu, 6. veljače počinje od 10 sati predstavljanjem maskiranih dječjih grupa i zborova na središnjoj fašničkoj pozornici, a od 14 sati njihovo mjesto preuzimaju odrasle gostujuće maskirane skupine, plesne grupe, KUD-ovi i lokalni glazbeni sastavi.

Glazbeni gosti subotnje večeri, od 20 sati su popularni Dječaci, a u fašničkom šatoru sviraju Daddy Cool Band i Begini.

NEDJELJA – PROGRAM

Udarni dan fašničkog ludila je nedjelja, 7. veljače od 11 sati kada se predstavlja najveća dječja povorka – ona osnovnoškolaca. S malim maskama zapjevat će i Kim Verson od 13 sati. Popodnevni program od 15 sati namjenjen je satirično-zabavnom programu u režiji samoborskih mjesnih odbora Podvrh, Celine, Konščica, Gradna i Giznik-Anindol. Oni će u velikoj povorci predstaviti svoja maštovita alegorijska kola te nastupiti na glavnoj pozornici. Glazbeni gost večeri je tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok u fašničkom šatoru nastupaju grupe 4 za 5 i Lotus.

lunic (757 x 505)

Tijekom subote i nedjelje najmlađe posjetitelje očekuju i dodatni fašnički sadržaji: Legići igraonica i predstave Šarenog svijeta te luna park, dok odrasli mogu uživati u bogatoj štandovskoj ponudi, taborima mjesnih odbora i posebnim fašničkim programima samoborskih ugostitelja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.