Umjesto pehara umjetničke statue za najbolje sportaše

3. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.092 Pregleda

Samoborski športski savez i ove godine organizira svečanost proglašenja najuspješnijih u sportu grada Samobora za rezultate ostvarene tijekom 2015. godine.

Svečanost će se održati 12. veljače u 19 sati u Sportskoj dvorani Samobor. Izbor najuspješnijih provodit će se u više kategorija: najbolja sportašica, najbolji sportaš, najbolja ekipa i momčad, najbolji trener, najbolji veteran, najbolji perspektivni sportaši i sportašice, a dodijelit će se i priznanja za jubileje.

statua 2 (1024 x 768)

Novitet je u tome da će najbolji u 5 kategorija umjesto pehara dobiti umjetnički rad – statuu izrađenu od kamena i kristala autora akademskog kipara Borisa Šimunovića. Statua predstavlja pokret koji je prisutan u svim sportovima te u sebi sadrži dio elementa osnovnog vizuala i logotipa Samoborskog športskog saveza. Prevladava zlatna boja koja simbolizira najuspješnije te boja grada Samobora – bordo.

Autor statue Boris Šimunović vrsni je kipar i restaurator. Rođen je 1980. godine u Mostaru, a diplomirao je 2004. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo u klasi profesora Stipe Sikirice. Iza njega su brojne skupne izložbe, likovne radionice kao i 4 samostalne izložbe. Autor je i triju skulptura u javnom prostoru.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.