Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Ljubitelji umjetnosti proslavili 1. rođendan kluba!

3. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.303 Pregleda

Klub ljubitelja umjetnosti u našem gradu jučer je proslavio 1. rođendan. Bila je to prilika da se sadašnji članove druže, a novi da se učlane u ovaj klub, koji broji gotovo 400 ljubitelja umjetnosti.

klub4 (757 x 568)

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Jelena Vojvoda podsjetila je na brojna kulturna događanja koja su priredili u protekloj godini: Samoborsku glazbenu jesen, Vrazovu Ljubicu, pjesničke večeri ispred Samoborskog muzeja, niz izložbi, uspješne kazališne predstave PAX-ovaca, osnivanje malih PAX-ića, premijere hrvatskih filmova i još puno toga.

Tu je i niz programa za najmlađe: likovne radionice u Dječjem kutku Galerije Prica, predstave, filmovi i mala škola stripa. Bez djelatnika iz Pučkog učilišta, kao i publike, programa ne bi bilo – istaknula je, Jelena Vojvoda zahvalivši svima njima.

klub 3 (757 x 568)

Dobra vijest je da Klub ljubitelja raste i da svakodnevno oko 400 ljubitelja umjetnosti dobiva informacije o svim kulturnim događanjima u Samoboru, ali i Zagrebu. Klub svojim članovima nudi i popuste na kulturna događanja u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, Hrvatskom narodnom kazalištu, Kazalištu Gavella i Modernoj galeriji, a uskoro će popuste nuditi i ZKM.

klub 2 (757 x 568)

Ravnateljica Jelena Vojvoda razjasnila je i zašto nema popusta na događanja koja organizira Pučko otvoreno učilište. ” Istina je da od prodanih ulaznica financiramo naše programe, a ako smanjimo cijene smanjit će se i prihodi a time i broj programa. Mislim da nam je zajednički cilj da programa ima što više i da proširimo ponudu kulturnih događanja. Zato vam hvala što trpite naše cijene, za koje se ipak treba priznati da su manje nego u drugim sredinama” – rekla je Jelena Vojvoda naglasivši da je broj posjetitelja u protekloj godini na svim događanjima značajno porastao što je poticaj da se ovako nastavi i dalje.

klub5 (757 x 568)

Druženje je nastavljeno uz tortu i domjenak, a nazdravljeno je svima koji žive i štuju umjetnost. Članovi su povodom 1. rođendana kluba dobili i prigodne darove.

Dodajmo ovome da je učlanjenje u Klub ljubitelja umjetnosti jednostavno i besplatno. Popuni se prijavnica u koju se upišu osobni podaci i dobije se potrebna iskaznica. Prijavnica se može ispuniti on line na web stranici Pučkog otvorenog učilišta ili osobnim dolaskom u Učilište.

klub koncert (757 x 568)

U sklopu proslave, sinoć su vrhunski koncert priredili violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijela Detonija. Ovo dvoje vrsnih glazbenika svojim muziciranjem oduševilo je sve prisutne u Galeriji Prica.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.