Fašnička republika ulazi u članstvo Europske unije

3. veljače 2016.
Komentari isključeni
838 Pregleda

Nastavlja se diplomatska ofanziva fašničkih vlasti – Princ Fašnik se žestoko bori da osigura vlast i slast i prosperitet u Lijepoj Fašničkoj, pa je predao molbu za članstvom Slobodne Fašničke Republike Samobor u EU ne bi li što duže ostao na vlasti. Velika diplomatska ofanziva fašničkih vladara započeta je posjetom predsjednici susjedne Hrvatske Grabar Kitarović i gradonačelniku Zagreba Bandiću te bratskim fašničkim vlastima u Đakovu, Crikvenici i Dobovi, a nastavila se danas posjetom Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu.

4 (1024 x 681)

Princ Fašnik predao je Njegovoj Ekselenciji Branku Baričeviću, visokom predstavniku Europske komisije (od metar i devedeset) zahtjev za članstvom u Europskoj uniji, kojeg je gospodin Baričević sa zahvalnošću primio, otpuhnuo štaubcukor s njega, zadovoljno zamumljao i obrisao brk…

Njegova Ekselencija Princ Fašnik je kao prednosti Slobodne Fašničke Republike za člastvo u EU naveo kako je SFRS bogata krafnama, češnjovkama, vinom i kotlovinom bez poreza i prireza, članarina i školarina, vinjeta i svakakvih nameta osim mostarina. Njezini građani su iznimno vrijedni i vole se primiti posla, posebno u smišljavanju bedastoća. To su ponositi i uzoriti ljudi, koje često hvata san jer im je u glavi samo jedan slogan: Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!

3 (1024 x 681)

Kako bi EU slađe prihvatila zahtjev SFRS za članstvo, Princ je Njegovoj Ekselenciji Branku Baričeviću predao i poznate fašničke krafle, a kako bi zahtjev pogurao, a one lakše skliznule niz grlo, donio je i malo samoborskog bermeta. Zato su pregovori o pristupu bili kratki i slatki i najkraći od svih novih članica.

Njegova Ekselencija Branko Baričević je istaknuo da se EU prije tresla zbog krize u Grčkoj, a sada zbog mogućeg izlaska Velike Britanije, te joj je u interesu zadržati bar isti broj članica, ako već ne može nove privući. Zahvalio je Njegovoj Ekselenciji Princu Fašniku na zahtjevu riječima kako EU počiva na bogatstvu razlika, pa će Bruxellesu sigurno i toplo preporučiti ovako slatku prijavu. Nada se kako će EU po ubrzanoj proceduri primiti jednu ovako staru i uglednu republiku, možda već i sljedećeg dana, ukoliko se u međuvremenu ne raspadne (bilo Republika, bilo Unija), a Princ doživi ostvarenje 190.-godišnjeg fašničkog sna.

5 (1024 x 681)

Na kraju je gospodin Baričević zamolio Princa da mu oda tajnu kako su doživjeli 190 godina i preživjeli sve povijesne turbulencije. EU, iako puno mlađa, u stalnoj je krizi identiteta i ekstremiteta posljednjih nekoliko godina, te bi joj dobro došla razmjena iskustva s ovako stamenom tvorevinom kao što je to Slobodna Fašnička Republika Samobor. Rekao je i da Europska Unija predstavlja bogatstvo različitosti pa će i Fašnička Republika dati veliki doprinos tome.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.