Županija pomaže rad Crvenog križa i ljekarnička dežurstva

1. veljače 2016.
Komentari isključeni
1.165 Pregleda

Zagrebačka županija dodijelit će milijun i 150 tisuća kuna Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije na temelju Programa rada za ovu godinu, koji, između ostalog, obuhvaća zdravstveni program, program socijalne skrbi, službu traženja, plan za realizaciju mjera zaštite i spašavanja te druge planove i projekte za 2016. godinu.

logo_hck (1024 x 1017)

Inače, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije okuplja osam gradskih društava koja djeluju na području gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Zaprešić i Vrbovec te na području okolnih općina.

ljekarne (1024 x 695)

I u ovoj će godini Zagrebačka županija sufinancirati rad dežurne ljekarne za područje Grada Zaprešića i okolnih općina i to sa 150 tisuća kuna. Temeljem standarda i normativa prava na zdravstvenu zaštitu, Zagrebačka županija može ustrojiti dva ljekarnička dežurstva. Tako su dežurne ljekarne ustrojene u Samoboru i u Velikoj Gorici, jer su to područja s najvećim brojem gravitirajućeg stanovništva. S obzirom na to da Gradu Zaprešiću gravitira oko 52 tisuće stanovnika, Zagrebačka županija od 2004. godina sufinancira i rad dežurne ljekarne na zaprešićkom području te stanovnicima tog kraja osigurava sredstva za zdravstvenu zaštitu iznad standarda utvrđenih obveznim zdravstvenim osiguranjem.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.