Fašnički subotnji gosti – mali i veliki pjevači, plesači, komičari i zabavljači

30. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.355 Pregleda

Prvog jutra 190. Samoborske Fašničke Republike razbudili su nas oni najmlađi – maškare Dječjeg zbora Bim, bam, bom, Dječjeg vrtića Maksimir, Plesnog kluba Point, Dječjeg vrtića Smokvice, ŠRD-a Ritam Zone, Dječjeg zbora Čarobni zvuci, Plesnih studija Cro Dance i La Dance, Društva naša djeca iz Brestače, KUD-a Stjepan Šajanović iz Osekova i KUD-a Veseli Šokci uz dječju Sraku, klauna Ludeka i prijatelje – cirkusante iz Razbribrige.

11 (1024 x 683)

16 (1024 x 683)

Nakon što su Sraka i prijatelji mališane ispratili s pozornice, počelo je “ležerno fašničko popodne”. U ranom dijelu programa održan je prvi krug izbornih prijava za najbolje maskiranu obitelj, uključujući i kućne ljubimce. Nek’ njihov dolazak na pozornicu bude poruka i poticaj drugim obiteljima za maskiranje jer će novi izbor biti već sutra, u nedjelju, 31. siječnja te sljedeće subote i nedjelje u 13.30 na glavnoj fašničkoj pozornici.

8 (1024 x 683)

3 (1024 x 768)

Uza svirku mladih samoborskih bandova Glasna tišina i Rockfeleri i izbor najbolje maskiranih skupina i pojedinaca, dašak mora u Slobodnu Fašničku Republiku Samobor danas su donijeli Karnevalski svirači s otoka Hvara, Patuljci i Snjeguljica. Druželjubivi Ptujski kurenti redoviti su gosti Samoborskog fašnika, pa su došli i ove godine i cijelo poslijepodne koristili za obilazak svih fašničkih staza i lokacija, od Trga fašničkih velikana uokrug. Pridružile su im se i članice Udruge žena Palovčanke iz Međimurja.

4 (1024 x 682)

6 (1024 x 682)

Gužvovito je bilo ponajviše u Kleščićevoj ulici gdje su se nudili slatkiši, razne maske, te okrjepa uz ćevape, kobasice i slične delicije na brojnim štandovima.

18 (1024 x 768)

Glazbeni gosti ove druge fašničke večeri su popularni dugovječni Baruni, band koji žari i pali našom estradnom scenom već 25 godina. Zamaskirali su se u Barune, a požurite li do Trga fašničkih velikana prepoznat ćete ih izdaleka po puno brzih ritmova, od navijačkih do poznatih taktova iz njihova pop repertoara.

17 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.