Planinarski pohod za križem u Austriju

28. siječnja 2016.
Komentari isključeni
832 Pregleda

U gotovo 30 godina otkako postoji pobožnost planinarskog križnog puta, udruga Ekosspiritus iz Samobora po prvi put ovaj pohod za križem odvodi izvan granica Domovine. U vikendu 12. i 13. ožujka 2016. odlazi se u Austriju, oko 60 kilometara od Beča, na pitome brežuljke koji se tamo nalaze i u svetište Majke Božje. Hodočasnike će ugostiti benediktinci, te 8 rimokatoličkih župa kroz koje će se proći. Ovaj model pobožnosti želi se tako prenijeti u Austriju, s nadom da će i tamo zaživjeti. Svi su pozvani na pridruživanje, a posebno mladi iz župa domaćina i predstavnici katoličkih misija.

Zainteresirani se prijavljuju svojim župnim animatorima, a sve potrebne informacije mogu se naći na www.ekosspiritus.hr.

“Usta Marija i pohiti u Gorje” (Lk 1, 39) – geslo je pod kojim će se putovati, moliti, slušati i razmatrati Riječ Božju, slaviti euharistije, upoznavati se i družiti.

Katarina Pucar

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.