Bliži se ustoličenje nove fašničke vlade

28. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.267 Pregleda

Sutra se očekuje smjena vlasti u našem gradu. Izbora nove neće biti jer će Fašnička vlada izravno, plebisticarnom voljom fašničkog puka, biti ustoličena u 190. Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor. Predaja gradskih ključeva s aktualnim vlastodršcima dogovorena je za 18 i 30 s uvodnim programom na Trgu fašničkih velikana, koji će otpočeti već u 18 sati.

Tek kad se Sraka, Princ, Sudec i Fiškal domognu ključeva, ali i blagajne Beljakovog tima, uslijedit će prvi izborni krug za najbolje maskirane skupine i pojedince. Vodeću ulogu u tom izbornom procesu imat će sutra srednjoškolci iz samoborske gimnazije, Srednje strukovne škole, ETUŠ-a i Centra Lug.

S maskom ili bez nje, na otvorenju fašničkih spelancija na središnjoj će pozornici od 20 sati zapjevati Jole, a nešto kasnije u fašničkom šatoru iza kina Daddy cool bend / Bend 4 za 5.

3 (1024 x 1420)

Najstarija živuća Sraka, ona u tiskanom obliku, živi još od 1904. godine. U svakoj inkarnaciji list Sraka se na prepoznatljivo satirično-humoristički način pozabavila aktualnim društvenim prilikama, a stigao je trenutak za spoznaju tko je na tapeti ove godine. Kako su godine mazile ovaj satirično-ozbiljno-gospodarstveno-trgovačko-literarno-financijsko-politički ilustrirani fašnički list može se vidjeti u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Ne dočepate li se Srake, bit će je i na Fašniku…

4 (1024 x 681)

Uobičajene fašničke dekoracije, uvijek atraktivne i aktualne, proizašle iz radionice vrijedne ekipe likovnjaka Nike Baruna, dopremljene su do središnjeg mjesta svih fašničkih zbivanja u sljedećih 12 dana. Dio ih je već na pozicijama s kojih slikom dopiru satirično-ironične poruke iz naše svakodnevice, a dio će ih svoja mjesta, uz pomoć Komunalčevih djelatnika, zauzeti do kraja dana.

5 (1024 x 681)

Sve će proći u duhu opće pomirbe jer svi su tu – od Tita do Putina, od Tuđmana do Obame, od smička do Čička, od Nike do Baruna

6 (1024 x 681)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.