Srebro i bronca iz Lignana

25. siječnja 2016.
Komentari isključeni
910 Pregleda

Protekle subote i nedjelje u Lignanu u Italiji, održan je po 21. put Judo turnir Trofej Alpe Adria koji je samoborskim “profectusovcima” donio po jedno srebro i broncu. Trofej je ove godine okupio 988 natjecatelja iz 261 kluba iz 10 zemalja u uzrastima kadeta i juniora. Zbog brojnosti natjecatelja i snage, Trofej Alpe Adria je za mnoge ekipe kriterijski i pokazuje formu prije početka europske kadetske i juniorske sezone.

Marcel broncani - prvi s desna (1024 x 574)

U subotu su na tatami izišli kadeti, a za sjajne vijesti za Judo klub Profectus Samobor pobrinuo se Marcel Škalec (na gornoj slici prvi s desna) u kategoriji preko 90 kilograma. Marcel je nakon početne pobjede izgubio u četvrtfinalu, ali se kroz repasaž izborio za borbu za broncu koju je na kraju i osvojio.

Kadetkinje su bile manje uspješne, ali trenera Matiju Frlića raduje njihova borbenost. Marija Lindić u kategoriji do 48 kilograma pokazala je da kao mlađa kadetkinja s pravom konkurira i u kadetskom uzrastu. Ona je s tri pobjede i dva poraza došla do 7. mjesta u konkurenciji 26 djevojaka. Mia Prelec, Lorena Štengl i Helena Vuković nisu uspjele doći do borbi za medalje, a dijelom su tome pridonijeli i domaćinski nastrojeni suci.

Katarina srebrna - prva s lijeva (1024 x 576)

U nedjeljnom, juniorskom dijelu, nastupila je Katarina Lucija Vuković (na gornjoj slici prva s lijeva) u kategoriji preko 78 kilograma i bez poteškoća stigla do finala. U finalu je do pred sam kraj vodila protiv Austrijanke Reiner, a onda zbog trenutka nepažnje izgubila borbu i osvojila “samo” srebrnu medalju.

Pred Judo klubom Profectus Samobor ovaj tjedan je puno posla jer se u subotu s početkom u 9 sati i 30 minuta u Sportskoj dvorani Samobor održava međunarodni judo turnir Profectus cup na kojem se očekuje više od 400 natjecatelja u uzrastima od 8, 10, 12, 14 i 16 godina, a već sljedeći tjedan je Prvenstvo Hrvatske za kadete u Solinu.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.