Srakina svita u Crikvi!

25. siječnja 2016.
Komentari isključeni
816 Pregleda

Izaslanstvo Fašničke Republike Samobor, predvođeno Princem, Srakom i Sucem zaputilo se jučer do prijatelja i mašakar u jednom od najturističkijih gradova Kvarnera, u Crikvenici. Potpomognuti veselim članovima mjesnih odbora Farkaševec i Domaslovec, Samoborci su svoj boravak u maskiranoj koloni iskoristili kako bi pozvali okupljene Crikveničane da im se pridruže na 190. Samoborskom fašniku od 29. siječnja.

4 (1024 x 680)

Sa središnje pozornice na crikveničkoj rivi samoborska Sraka je okupljenima uputila i glazbeni poziv na Fašnik, a u vrbovanje se dao i Princ nizom obećanja o ludoj zabavi u Samoboru. Ona su očito urodila plodom, jer su svoj skori dolazak na Samoborski fašnik najavile ekipe iz Kvarnera pa će se u Samoboru nastaviti sljubljivanje fašničkog sjevera i maskenbalskog juga.

5 (1024 x 681)

Inače, svoj dolazak na 190. Samoborski fašnik već su potvrdile skupine iz Župe Dubrovačke, Đakova, Senja, Hvara kao i Kurenti iz slovenskog Ptuja, koji će uz brojne druge grupe predstaviti svu raskoš maski ovih krajeva.

2 (1024 x 681)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.