Najnovije
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Ana Lenard na korak do medalje u Parizu

25. siječnja 2016.
Komentari isključeni
943 Pregleda

Naša karate šampionka Ana Lenard ostala je na korak do medalje u prvom krugu ovogodišnje Premier lige na kojemu je u Parizu protekjlog vikenda sudjelovalo rekornih 1012 seniori i seniora iz 75 zemalja svijeta. Riječ je o natjecanju u organizaciji Svjetske karate federacija i Karate saveza Francuske održanom u poznatoj sportskoj dvorani Pierre de Coubertin. Strašna konkurencija u svakoj kategoriji nadmašila je sve dosadašnje Premier lige pa čak i opasnosti od terorizma nisu utjecali na karateke iz čitavog svijeta da se okušaju na pariškim tatamijima.

U Aninoj kategoriji sudjelovalo je nevjerojatnih 72 djevojaka. Konkurencija joj je bila ravna, ako ne i jača nego na svjetskom prvenstvu. I u takvim uvjetima Ana je pokazala da u ovoj godini karate svijet mora računati na nju te da tko god stane pred nju mora biti spreman za poraz. Ana je u Parizu sve konkurentice rušila do polufinala pa su tako redom gubile predstavnice Norveške, Francuske, Belgije i Švicarske.

U polufinalu protiv Ane stajala je bivša svjetska i europska prvakinja Lolita Dona koja se na domaćem terenu pokušala dokazati i prikazati da je još u svjetskom karate vrhu. Nakon neodlučenog rezultata i dvije minute, suci su sudačkim preglasavanjem dodijelili pobjedu favoriziranoj Loliti, a Ana je morala u repasažu borbu za brončano odličje. U tom meču je također imala za protivnicu Francuskinju Leili Heurtault, dvostruku mlađe seniorsku prvakinju Europe. Protiv nje Ana nije pokazala sve svoje prave vrijednosti te je u konačnici izgubila meč te tako ostala bez medalje.

No, bez obzira na to, stručni stožer nacionalne selekcije i Karate klub Samobor je vrlo zadovoljan nastupom samoborske samurajke Ane Lenard u Parizu te s nestrpljenjem očekuju njezine nove borbe.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.