Krpelji napreduju rezultatski i organizacijski

23. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.707 Pregleda

Brdsko-biciklistički klub Krpelj okupio je sinoć u dvorani samoborske Udruge umirovljenika svojih 55 članova na redovitoj izvještajnoj skupštini koju je vodio predsjednik Kluba Hrvoje Vešligaj. Među članovima prevladavaju Samoborci, ali više od trećine ih je iz Zagreba i drugih gradova u okruženju.

3 (1024 x 768)

Vešligaj je izdvojio osnovne smjernice rada kluba u prošloj godini – rekreativnu i natjecateljsku te usmjerenje prema EU projektima. Zahvaljujući provedbi EU projekta vezanog uz ekologiju i recikliranju otpada, Krpelji su svoj lanjski godišnji prihod uvećali za 300-injak posto. Uz redoviti prihod od 40-ak tisuća kuna, Projekt im je donio još 108 tisuća kuna koje su, uz strogo kontrolu u sustavu Erasmus+, i potrošene na njegovo ostvarenje. U redovitom programu Klub se financira iz vlastitih sredstava, preko Zajednica tehničke kulture Grada Samobor i Zagrebačke županije, prijava na natječaje i od donacija.

4 (1024 x 768)

U okviru rekreativnog programa organizirali su 3 biciklističke akcije pod nazivom “Occupy”, rekreativne biciklijade za građane te osigurali redovit rad biciklarnika koji je u pružanju pomoći pri održavanju i manjim popravcima bicikla, dostupan svim građanima Samobora. U natjecateljskom, pak, programu “krepelji” su bili aktivni na utrkama u XC, XCO, XCM i Brevet disciplini. Na nekoliko natjecanja bili su i najmasovnija ekipa, a anketa koju su sami proveli među svojim članovima o uspješnosti pojedinaca iznjedrila je petero njih koji su se posebno isticali svojim rezultatima. To su Kristian Runtas, Ivan Kovačić, Petra Runtas, Martina Vujnović i Krešo Gregorić.

5 (1024 x 768)

U više od 5 godina ustrajnog rada ovaj je Klub dobar primjer mnogima kako početi te kako postupno nastaviti razvijati svoje aktivnosti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Poštovani,
    nisu krepelji nego Krpelji .
    Pozdrav, Josip