Državno natjecanje u informatici nije ukinuto tvrdi AZOO!

22. siječnja 2016.
Komentari isključeni
783 Pregleda

Na priopćenje Mladih HSLS-a naslovljeno “Zašto je ukinuto državno natjecanje u informatici’?”, a koje smo objavili na našem web-portalu u rubrici obrazovanje 21. siječnja ove godine, danas je priopćenjem reagirala Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani,

s obzirom na javno priopćenje Mladih hrvatskih liberala – mladih HSLS-a, u kojem su iznesene netočne informacije vezane uz održavanje ovogodišnjeg Natjecanja iz  informatike za učenike osnovnih i srednjih škola, Agencija za odgoj i obrazovanje obavještava vas da Natjecanje iz informatike nije ukinuto.

Natjecanje iz informatike održava se kao i svake godine prema javno objavljenim propozicijama i javno objavljenom vremeniku natjecanja, koji se nalaze na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje poveznica.

Prema propozicijama i vremeniku, 19. siječnja 2016. godine već je uspješno provedena školska razina Natjecanja iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola.

Naglašavamo još jednom da Natjecanje iz informatike nije ukinuto, već je ove godine došlo do neznatnih promjena u propozicijama jedne od kategorija natjecanja. Odlukom Državnog povjerenstva Natjecanja iz informatike odlučeno je da će se natjecanje iz Osnova informatike provoditi u jedinstvenoj kategoriji za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. i 2. razreda srednje škole. Naglašavamo da je informatika obavezan predmet samo u 1. i/ ili 2. razredu srednje škole.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Agencija za odgoj i obrazovanje

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.