SONY DSC

Fašnički dekorateri rade punom parom

12. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.315 Pregleda

U Samoboru se priprema velika rođendanska zabava kojom će se obilježiti “190 let Fašnika.”

Vrijedna ekipa dekoratera već tjednima osmišljava vesele i šarene dekoracije kako bi svi posjetitelji mogli u njima uživati – neki u gledanju, neki u igri, a neki u fotografiranju na poznatim lokacijama u širem centru Samobora, na Trgu fašničkih velikana, Trgu Srakinih mališana, te okolinim ulicama. Bit će tu zanimljivih slika i skulptura kao reakcija na najnovija politička zbivanja u Hrvatskoj i svijetu.

Kako nam je najavio voditelj ekipe Niko Barun, od 29. siječnja Samobor će zasjati u slavljeničkom ruhu u znaku 190. rođendana Fašnika.

SONY DSC

“Želja nam je da u vrijeme trajanja Samoborskog fašnika svi posjetitelji imaju dojam da su došli na veliku rođendansku zabavu pa smo zato ove godine odlučili grad ukrasiti u tom stilu. Naravno, među slavljeničkim dekoracijama posjetitelji će moći prepoznati i karikature aktualnih političkih i inih faca, kao što je fašnički običaj, ali naglasak će biti na velikoj obljetnici” – najavio je Barun. Stoga, kakva bi to rođendanska proslava bila bez torte, i to ne samo jedne. No, previše detalja ne smijemo otkrivati, jer neke stvari još moraju ostati iznenađenje. Zato smijemo otkriti da sve osmišljava i radi provjerena ekipa samoborskih likovnjaka u kojoj su, uz Niku Baruna, još Ivica Jambrošić, Maja Cipek, Mirela Noršić i Franjo Štefović, a svoj doprinos daje i karikaturist Nikola Plečko, tj. Nik Titanik.

Posjetitelji 190. Samoborskog fašnika dekoracije prilagođene za velike i male moći će vidjeti i ocijeniti od 29. siječnja do 9. veljače, kada će se spustiti zastor na ovogodišnje izdanje fašničkih spelancija.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Malo šarenila u zemlji sivila. Bravo za ekipu.