Srušio se krov na crkvi svetog Leonarda u Kotarima

11. siječnja 2016.
Komentari isključeni
2.541 Pregleda

Današnja južina nam je donijela jak vjetar koji, nakon topljenja snijega, stvara nove probleme u Samoboru i okolici, posebno u gorskim dijelovima grada. Kako smo doznali od Marijana Lukšića i Žarka Adameka (koji nam je i poslao ove fotografije), jak vjetar je odnio gotovo cijeli krov s crkve Svetog Leonarda u Kotarima. Šteta je velika. Na teren je bila izašla i ekipa DVD-a Manja Vas, ali potrebe za njihovom intervencijom nije bilo.

Iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Samobora javljaju kako je zbog toga prometnica kroz Kotare privremeno zatvorena za promet. Više informacija imat ćemo uskoro.

3 (1024 x 576)

Po gradskoj okolici – dojavio nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Mladen Žitković – ima i nagnutih stabala nad prometnicama i na nekoliko lokacija srušenih pokrovnih ploča i palih crijepova s krovova.

Vjetar je srušio i veliko božićno drvce u središtu Galgova, pa je u tijeku njegovo uklanjanje s prometnice. Mole se vozači za oprez.

 

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Po fasadi bi se reklo da je crkva nedugo obnovljena. Kaj ti je novogradnja.